Teknoloji Bazlı Eğitimlerle Güvenli Tersaneler Projesi

Hibe Faydalanıcısı Kurum: Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR)

Lot ve Sektör Bilgisi: Lot 2: Çok tehlikeli Sınıf/Gemi İnşaatı Sektörü

Proje Paydaşları (Eş-Başvuru Sahibi/İştirakçi): Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Proje Süresi: 18 Ay

Toplam Proje Bütçesi: 181.200,22 avro

Uygulama Yerleri: İstanbul

Projenin Hedefleri: Projenin amacı, gemi sektörü için uzaktan eğitim planı oluşturmak ve tersanelerde çalışmayla ilgili sanal gerçeklik senaryoları geliştirilerek yazılıma uyarlanmasıdır. Böylelikle  çalışanların öğrenme verimliliğini artırarak, İSG ile ilgili kuracağımız başarılı bir altyapıyı sürdürülebilir kılmak ve  projenin devamında da hem proje paydaşı olan meslek lisesi öğrencilerinin ve sektör çalışanlarının daha iyi bir eğitim alması sağlanarak İSG kültürünün pekiştirilmesi, hem de sürekli aktif kullanılan İSG içerikleri oluşturmaya devam edilmesi hedeflenmiştir.  

Faaliyetler / Çıktılar:

Proje Ekibi oluşturulması: 4 kişilik ekip kurulması sağlanacaktır.

  • İSG Laboratuar kurulumu: e-öğrenme platformu, 3 e-öğrenme modülü ve 2 simülasyon senaryosu, eğitim müfredatı ve eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara verilecek sertifikalar ( 100 sertifika), yenilikçi öğrenme metotlarının kullanıldığı 1 İSG Laboratuvarı kurulacaktır.
  • Farkındalık Seminerleri: 250 kişi katılımlı iki seminer düzenlenecektir.
  • Yurt Dışı Çalışma ziyaretleri: Finlandiya’ya gerçekleştirilecek olan iş ziyaretinde 4 gün boyunca iyi uygulamalar yerinde izlenecektir.
  • İSG komisyon faaliyetleri: 3 ayda bir olmak üzere, proje süresince toplam 6 kez toplanacak olan 15 kişilik komisyonda Türk Gemi Sanayi’nde emniyetli tersanelerin gereklilikleri konuşularak, raporlanacaktır.
  • Etki değerlendirme Raporu: İSG komiteleri, alınan ve uygulanan kararlar çerçevesinde projenin tüm faaliyetlerini ve çıktılarını dikkate alan bir etki değerlendirme raporu yayımlayacaktır.
  • Pilot uygulama faaliyetleri: 5 tersanede gerçekleştirilecek ve tüm yöneticiler, beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışanların katılımıyla gerçekleştirilecektir. Uygulamaların kalıcılığını arttırmak için çalışmalar küçük gruplar halinde 2 gün sürecektir.
  • Görünürlük ve İletişim faaliyetleri: Proje ekibi her fırsatta projenin tanıtımını yaparak etki gücünü arttırmaya çalışacaktır. Çeşitli kamu, sivil toplum, özel sektör ve eğitim kurumlarına ziyaretler düzenlenecek. Dijital ve geleneksel medyanın yardımıyla proje,  AB katkısı ve projenin sonuçları hakkında kamuoyuna duyurulacak ve yaygınlaştırılacaktır.
  • Görünürlük kapsamında tanıtım ve görünürlük malzemeleri hazırlanacaktır.
  • Projenin tanıtımı sosyal medya kanallarının aktif kullanımı ile sağlanacaktır.

Proje Logosu:

Sosyal Medya Hesapları:

Proje Web Sitesi: https://www.gisbir.org/tr/

İletişim e-postası:

GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir: mehtapozdemir@gisbir.org

Proje Koordinatörü Salihan Demirbaş: Sali-han@hotmail.com