MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı Kapsamında OSGB’ler ile İstişare Toplantısı’nda Buluştuk

29 ilde 80 yeraltı maden işletmesinin faydalanıcısı olduğu Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)-Finansal Destek ve Rehberlik Programı kapsamında faydalanıcı yeraltı maden işyerlerine hizmet veren ortak sağlık ve güvenlik birimleri (OSGB)’ler ile toplantı yaptık.

Yeraltı maden işletmelerine yönelik bir Avrupa Birliği projesi olan MİSGEP’in 7.6 Milyon Avro bütçeli Finansal Destek ve Rehberlik Programı altında yeraltı maden işletmelerine hem finansal destek sağlamakta hem de işyerinin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi için İSG alanında rehberlik desteği vermekteyiz.

Bu kapsamda faydalanıcı yeraltı maden işyerlerine hizmet veren OSGB’ler ile gerçekleştirdiğimiz çevrim içi toplantının başkanlığını yürüten Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, MİSGEP’in amacına ulaşması noktasında OSGB’lerin görev ve sorumluluklarının son derece önemli olduğunu ifade etti. OSGB’lerin iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatında uygulanması noktasında hizmet sunucusu olarak önemli bir işlevi yerine getirdiği hususunun altını çizen Uzunkaya,  OSGB’lerimizin finansal destek ve rehberlik programımızın özellikle 24 ay boyunca sürecek rehberlik ayağından en iyi şekilde istifade etmesini temenni ettiğini ve kapasite artışı sağlayacak her türlü teknik konuda destek için proje ekibimizden talepkâr olmalarını beklediğini belirtti. Uzunkaya, sahada Bakanlık ve OSGB’ler olarak proje kapsamında el ele yürüteceğimiz kıymetli çalışmaların ve çabanın kaliteli bir hizmet olarak işyerlerine geri dönüşü olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.

Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) hakkında toplantıya katılım sağlayan OSGB yetkililerine projenin başladığı Nisan ayından bugüne 3 ayda 80 işyerine İSG Profesyoneli görevlendirmelerine karşılık olarak yaklaşık 2,5 Milyon Türk Lirası destek sağlandığı bilgisi verildi. Ayrıca faydalanıcıların ilk saha ziyaretlerinin 1,5 ay gibi kısa bir sürede 31.000 km yol kat edilerek tamamlandığı belirtilerek sahaya dair tespit edilen eksiklikler hizmet sunucusu OSGB’lere ve görevli İSG Profesyonellerine aktarıldı.

Programın devamında sahada görülen teknik problemler istişare edildi. Proje kapsamında karşılıklı beklentiler dile getirilerek iyileştirme için yol haritası belirlendi.