İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) “Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” özelinde çalışmalar devam etmektedir. Genel amacı madencilik sektörü özelinde İSG’yi geliştirmek olan proje kapsamında; sahada yer alan nezaretçi, iş güvenliği uzmanı, mühendisler, işyeri hekimleri gibi teknik personelin yetkinliğinin artırılması yolu ile madencilik sektörüne katkı sunulması hedeflenmiştir.
Bu hedefe yönelik olarak tasarlanan ve maden sektöründe çalışan/çalışacak olan, 30 şehirde toplam 1800 mühendis ve iş güvenliği uzmanlarına yönelik bir (1) günlük eğitim verilmesini içeren “2.3. Mühendis ve İş Güvenliği Uzmanları Eğitimleri Aktivitesi” 02.06.2021 tarihinde Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı (YMGV), İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD), İş Güvenliği Uzmanları Derneği (İSGDER), (Kamuda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Derneği (KİSGUD), KİGUDER( Kamuda İş Güvenliği Uzmanları Derneği) , İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği (İSGHEDER) , Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri İşletmecileri Derneği (OSGBDER), Ege İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu (EGEİSFED) gibi kuruluşların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda istişare edilmiştir.
Toplantının açılış konuşmalarını Genel Müdür Yardımcımız Sn. Furkan YILDIZ gerçekleştirmiş olup, MİSGEP projesi İSG’nin multidisipliner yapısı gereğince bu alandaki paydaşlarla beraber ilerlenmesinin gerektiğinden bahsetmiştir. Daha sonra MİSGEP Teknik Yardım Bileşeni Takım Lideri Gökhan Güler, daha detaylı bilgi vermek üzere Aktivite Değerlendirme Sunumunu gerçekleştirmiştir.
Güler, Proje hakkında genel bir tanıtımın arkasından, 2.3 Aktivitesi adımları hakkında detaylı bilgiler aktarmıştır. Mühendis ve iş güvenliği uzmanlarına verilecek olan eğitim konuları ve sektörün ihtiyaç duyduğu teknik rehberlerin konu başlıklarının belirlenmesi için Aktivite içerisinde hazırlanan Eğitim İhtiyaç Analizi adımları ve bu kapsamda hazırlanan “Eğitim İhtiyaç Analizi Çevrimiçi Anketi” görsellerle tanıtılmıştır.