MİSGEP HİBE BİLEŞENİ KAPSAMINDA “İŞ’TE PSİKOSOSYAL GÜVENLİK” PROJESİNİN AÇILIŞI YAPILDI.

ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen “İş’te Psikososyal Güvenlik Projesi”nin açılış toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Parlakçı, Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Sayın Süreyya Erkan, Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu yaptı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz konuşmasında iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatının öncelikli başlıklarından birisi olduğunu vurgulayarak MİSGEP projesi özelinde İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülecek “İş’te Psikososyal Güvenlik Projesi”nin iş sağlığı ve güvenliğini psikososyal yönüyle ele alması dolayısıyla da ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Genel Müdür yardımcımız Sedat Yenidünya ise konuşmasında; İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü olarak çalışma hayatında psikososyal riskler üzerine yapmış olduğumuz çalışmaların yanında Üniversitemizin gerçekleştireceği projenin de bu alana önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek bu projeler vasıtasıyla İSG alanının her yönünün daha da güçlendirildiğini vurguladı. Genel müdürlüğümüzce psikososyal tehlike ve risklere yönelik her türlü çalışmanın odağı, takipçisi ve tamamlayıcısı olacağımızı ifade etti. Yenidünya; çalışanlarımıza sağlıklı, güvenli ve mutlu bir çalışma hayatı sunabilmenin hepimizin ortak çabası ile mümkün olacağını belirtti ve birlikte yürüteceğimiz Projenin ülkemize ve çalışma hayatına hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Psikososyal riskler üzerine Türkiye’de yapılacak en kapsamlı çalışma olduğu belirtilen Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi’nin açılış toplantısının ikinci oturumunda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden, İşyeri Hekimleri Derneği ile ilgili kamu kuruluşlarından ve sivil toplum kuruluşlarından ilgililer projede gerçekleştirilecek amaç ve hedefler ile diğer tematik konularda konuşmalar ve sunumlar gerçekleştirdi.