İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)’nin hibe bileşeni kapsamında paydaşlarımızla, projelerin hedeflerini, aktivitelerini ve alana sunacağı etkileri konuşmak amacıyla MİSGEP hibe bileşeni paydaşlarımızla istişare toplantılarımıza devam ediyoruz.
Özellikle ortak hedefleri ve aktiviteleri olan hibe faydalanıcısı kurumları bir araya getirerek projelerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının hedeflendiği toplantılardan beşincisi 20 Mayıs 2021 tarihinde Düzce Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi’nin proje temsilcileri ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.
Moderatörlüğünü İSGÜM Başkanı Sakine OVACILLI’nın yaptığı toplantının açılış konuşmasını İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA gerçekleştirdi. UZUNKAYA konuşmasında; ortak hedefler doğrultusunda projelerini gerçekleştirecek olan hibe faydalanıcısı üniversitelerimizin birbirleri arasında etkileşiminin artması ve projeleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarına fırsat sağlayacak olan bu toplantıların son derece önemli olduğunu ifade ederek ülkemiz açısından iş sağlığı ve güvenliğinin başta maden sektörü olmak üzere diğer sektörlere de ilham sağlaması açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Çalışanın çalışma hayatı içerisinde iş kazası ve meslek hastalıklarından uzak, güvenli ve sağlıklı bir hayat sürebilmesi için bütün tarafların iş birliği içerisinde olması gerektiğini vurgulayan UZUNKAYA, MİSGEP’in bu iş birliğini merkeze yerleştiren bir misyonunun olduğunu, hibe faydalanıcısı paydaşlarımızın projelerinin yürütümü noktasında Bakanlığın her daim desteklerini sunacağını belirterek projelerin yürütümünde gayretlerini esirgemeyen bütün paydaşlara teşekkür etti.
Toplantının devamında sırasıyla; Hitit Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Berna GÜR, İnsana Yakışır Hayat İçin İnsana Yakışır İş Projesi’nin; İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Doç. Dr. İdil IŞIK, Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi’nin; Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ERKAYAOĞLU, Yeraltı Madenciliğinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü Geliştirmek İçin Karma Gerçeklik Uygulamaları Projesi’nin; Şırnak Üniversitesi’nden Vali AYAN, Şırnak Asfaltit Ocaklarının İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’nin; Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ömer ÇATAL, İşimdeyim Güvendeyim Projesi’nin; Düzce Üniversitesi’nden Dr. Mine KURTAY, Sondaj İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi’nin sunumlarını gerçekleştirildiği toplantı karşılıklı istişareler ve değerlendirmelerin yapılmasının akabinde sonlandı.