Bu faaliyet alanı kapsamında, İSG konusunda farkındalık yaratacak çeşitli faaliyetler gerçekleştirecektir. Söz konusu faaliyetler aşağıdaki gibidir:
AÇILIŞ TOPLANTISI: Paydaşlara Proje ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla Ankara’da 300 kişinin katılacağı bir Açılış Toplantısı düzenlenecektir. Açılış toplantısında düzenlenecek panelle de İSG alanındaki tüm paydaşlarla iş birliği yapılması hedeflenmekte, Madencilikte Kişisel Güvenliğin Yenilikçi ve Akıllı Çözümleri, İSG Politikaları ve Madencilik Sektöründeki Uygulamalar, Madencilik Sektöründe Operasyonel Risk Yönetimi, İş Kazası ve Mesleki Hastalıklar ile ilgili tarafların görüşlerinin alınması önerilmektedir.
FİNANSAL DESTEK VE REHBERLİK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI: Projenin Finansal Destek ve Rehberlik Programı altındaki finansal destek mekanizması konusunda ilgili tarafların bilgilendirilmesi amacıyla Bilgilendirme Toplantıları düzenlenecektir. Ankara ve İzmir’de düzenlenecek iki adet bilgilendirme toplantısında, projenin Finansal Destek ve Rehberlik bileşeninin tüm detayları paylaşılacaktır. Bilgilendirme toplantıları ile her birinde 250 kişi olmak üzere 500 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.
PROJE GÖRÜNÜRLÜK ÇALIŞMALARI: Farkındalık yaratma ve promosyonel malzemelerin tasarlanması, üretilmesi, basılıp dağıtılması konularında çalışmalar gerçekleştirilecektir. Bu çalışma içerisinde, teknik rehberler, eğitim materyalleri, radyo spotları ve broşürler gibi farkındalık arttırıcı materyallerin yanı sıra, katılımcılara dağıtılmak üzere USB, kupa, defter, çanta gibi promosyonel malzemeler yer alacaktır.
ÇİZGİ FİLM ve KAMU SPOTU YAPIMI: Çocuklara yönelik İSG tanıtımı ve güvenlik kültürünü konu alan çizgi filmler üretilecek olup güvenlik kültürü faaliyetlerinde kullanılacak kamu spotu hazırlanacaktır. Oluşturulacak çizgi filmler ile okul öncesi ve okul çağındaki çocukların güvenlik kültürü ile ilgili bilgilendirilmeleri amaçlanmıştır.
Ayrıca hem kamu spotu hem de 25 ilde radyolarda yayınlanacak radyo spotları ile kamuoyunun, İSG konusunda bilgilendirilmesi hedeflenmektedir.
FOTOĞRAF YARIŞMASI: Çok tehlikeli sektörlerde İSG ile ilgili fotoğraf yarışması yapılacaktır. Kamuoyunun İSG konusunda farkındalığının arttırılması amacıyla, seçilen tüm fotoğrafların, Ankara’da bulunan Kongre Salonları, sergi alanları, metro istasyonları veya yüksek ziyaretçi sayısına sahip kurumsal alanlarda sergilenmesi hedeflenmiştir.
DİJİTAL UYGULAMA: Paydaşlara İSG konusunda bilgi vermeyi amaçlayan bir dijital uygulama geliştirilecektir. Önerilen mobil uygulama sayesinde, mevzuat ve örnek formlar dâhil olmak üzere, maden işyerlerinde çalışan tüm iş güvenliği uzmanlarına ve mühendislere, İSG kılavuzları hakkında kolay ve güncellenmiş tüm bilgilerin sunumu hedeflenmiştir.
PROJE WEB SİTESİ ve SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI: Bu faaliyet kapsamında projenin sosyal medya platformları ve web sitesi hazırlanacaktır. Web sitesinin temel amacı, Finansal Destek ve Rehberlik bileşeni kapsamında başvuruların alınması, duyuruların takip edilmesi, Finansal Destek ve Rehberlik bileşeni altında finansal destek alan işyerlerinin dokümantasyon kontrollerinin yapılması, eğitim faaliyetleri ve etkinliklere katılım sağlanması ve projenin ilgili çıktılarının paylaşılmasıdır.
Finansal Destek ve Rehberlik bileşeni altında bulunan maden işyerleri ve katılımcıları, kullanıcı arabirimi kontrolleri aracılığıyla web sitesi üzerinden gerekli başvurularını yapabilecek ve geliştirilen web sitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce belirlenen seçim kriterleri üzerinden net ve adil bir seçimin sağlanması amacı ile kullanılacaktır.
Sosyal Ağ Platformlarının dijital iletişim olanakları Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin ve YouTube gibi özel hesaplar aracılığıyla kullanılması hedeflenmiştir.
TEKNİK REHBERLER: Madencilik ile ilgili ISO 31000 ve ISO 31010’un çerçeve koşullarını göz önünde bulunduran beş temel konuda teknik rehberler hazırlanacak ve dağıtılacaktır. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacak rehberlerin, madenlerde havalandırma, kendiliğinden yanma, güvenli davranış, kömür tozu patlamaları, maden gazları, güvenli tahkimat, metan drenajı, vb. konularda hazırlanması planlanmaktadır.
BAŞARI KİTAPÇIĞI: Projenin sonuçlarının paylaşılması amacıyla Proje ile ilgili bir Başarı Kitapçığı hazırlanıp yayınlanacaktır. Projenin Başarı Kitabı, 200’ü Türkçe ve 100’ü İngilizce olmak üzere 300 adet hazırlanacak ve proje sonunda elektronik ortamda yayınlanacaktır.
KAPANIŞ TOPLANTISI: Projenin sonuçlarının paylaşılması amacıyla, Proje faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından bir Kapanış Toplantısı düzenlenecektir. Proje Kapanış Toplantısı sırasında Projenin sonuçları ve başarıları ilgili taraflarla paylaşılacaktır. Ayrıca, ilgili tüm paydaşların Proje uygulaması ile ilgili görüş ve geri bildirimlerinin alınabileceği bir platform olarak hizmet verecektir.