Bu alanda, ilgili bölümlerdeki üniversite öğrencileri, mesleki ve teknik liselerdeki maden teknolojileri bölümlerindeki branş öğretmenleri, mühendisler, iş güvenliği uzmanları, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve STK’lar dâhil olmak üzere çeşitli hedef grupların kapasitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Gerçekleştirilecek faaliyetler aşağıdaki gibidir.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK EĞİTİMLER: Maden mühendisliği ve ilgili yer bilimleri ve proses bölümleri ile madencilik teknolojileri meslek yüksek okulu öğrencilerine, proaktif yaklaşım ve pratik uygulamalarla tasarlanan risk değerlendirme metodolojilerinin anlatılacağı eğitimler verilecektir. Planlanan bir günlük eğitimlerle 18 ilde toplam 1800 öğrenciye ulaşılması hedeflenmiştir.
BRANŞ ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK EĞİTİMLER: Mesleki ve Teknik Liselerdeki branş öğretmenlerinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden farkındalık ve teknik bilgilerinin arttırılmasına yönelik eğitimler verilecektir. Bu eğitimlerle toplam 135 branş öğretmenine ulaşılması hedeflenmektedir.
MÜHENDİS VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARINA YÖNELİK EĞİTİMLER: Mühendis ve iş güvenliği uzmanlarına yönelik bir günlük teorik ve uygulamalı teknik eğitimler verilecektir. Eğitimler öncesinde hedef grupla yapılacak Eğitim İhtiyaç Analizi sonucunda belirlenecek eğitim konuları başta olmak üzere, eğitimler kapsamında özellikle teknolojik yeraltı madenciliği uygulamaları, madencilikte iyi İSG uygulamaları, acil durumlara hazırlık için kriz yönetimi, risk değerlendirme yöntemleri ve yönetim sistemi yaklaşımı, maden işyerleri için sağlık ve güvenlik dokümanı gibi konulara değinilecektir. Bu eğitimlerle 30 ilde toplam 1800 mühendis ve iş güvenliği uzmanına ulaşılması hedeflenmektedir.
PROJE TARAFLARINI VE PAYDAŞLARI BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ: Projenin bileşenlerini tanıtmak ve maden işyerleri için İSG yönetim sistemi ve Finansal Destek ve Rehberlik Programı kapsamında seçilecek olan işyerlerinde İSG yönetim sisteminin getirilmesi amacıyla takip edilecek stratejiler konusunda proje taraflarını ve paydaşları bilgilendirmek amacıyla eğitimler verilecektir. Bu eğitimlerle toplam 100 katılımcıya proje ve içerisindeki bileşenleri içeren detayların aktarılması amaçlanmıştır.
EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ: Bu eğitimlerle toplam 100 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü personelinin beş günlük eğitim programı sonunda, “Eğitici Eğitmeni” sertifikasına hak kazanabilmesi hedeflenmiştir.